26.10.2017
 

V prostorách Gastrostudia AHOL proběhl ve středu 25. října workshop s Miroslavem Moldřikem - šéfkuchařem hotelu city.city. Workshop byl zaměřen na přípravu pokrmů z mořských ryb a plodů moře v moderním pojetí. Skupinka našich talentovaných žáků z prvního a druhého ročníku oboru Kuchař v moderní gastronomii si tak mohla vyzkoušet přípravu a různé varianty servisu moderního menu, které obsahovalo následující pokrmy: Krevetový tartar s mangem Gravlax (v soli, cukru a kopru marinovaný losos) Uzený halibut se šťouchanými bramborami s hráškovými klíčky Pečený mořský vlk s ratatouille Marinovaná chobotnice s šafránovým rizotem Kambala s krupkovým rizotem a houbovou pěnou Pošírovaný halibut, vařený fenykl s hráškovými lusky, holandská omáčka Štítník v papilotě, olivové brambory, beurre blanc Curry z tresky Během samotné přípravy jednotlivých chodů byli žáci seznámeni i se zajímavými informacemi týkajícími se použitých surovin, dále si ukázali a vyzkoušeli např. filetování ryb, úpravu ryb v syrovém stavu, přípravu rybí várky a také varianty servisu jednotlivých chodů. Díky tomu byl workshop pro studenty velmi přínosným a inspirujícím nejen z hlediska praktického, ale i teoretického.

Mgr. Anna Slaninová