30.10.2017
 

Kulinářské umění je název profesionálního gastronomického vzdělávání, do kterého se AHOL - Střední škola gastronomie, turismu a lázeňství zapojila i v tomto školním roce. V čem je Kulinářské umění nové, inovativní? Žáci gastronomických oborů se v technologii přípravy pokrmů neučí vařit podle zastaralých receptů, ale osvojují si jednotlivé kulinářské techniky a postupy a teprve na základě těchto znalostí připravují jednotlivé pokrmy podle vlastní chuti a fantazie. Do video kurzů profesionálního vaření mají přístup po celou dobu studia, kdykoliv mohou i své vědomosti prověřit v kvízech. Zapojení všech žáků prvních ročníků do Kulinářského umění podpořil Clarion Congress Hotel Ostrava velkorysou nabídkou: cenu licence si žáci mohou odpracovat v hotelové kuchyni. Nabídky využili všichni - koho by totiž nelákalo hned v prvním ročníku pracovat v tak moderním provozu pod vedením samotného šéfkuchaře pana Otty Kokoszynského?  Mgr. Anna Slaninová